De Vizsla.

Is een Hongaarse staande jachthond die met veel passie een veelzijdige gebruikshond voor de jacht is, die zowel in het veld, bos en het water moet kunnen werken.

Karakter.

Daarnaast is de vizsla ook een bijzonder prettige huisgenoot mede door zijn fijne karakter en zijn grote aanpassingsvermogen, is hij een goed huisgenoot. Het is een levendige, vriendelijke, evenwichtige hond , die door zijn leergierigheid gemakkelijk af te richten is. Hij verdraagt echter geen grove behandeling of een harde aanpak.

De vizsla is graag bij je in de buurt. En heeft het uitstekende vermogen om contact te houden met zijn baas.

Algemene verschijning.

Middelgrote, elegante jachthond met een edel voorkomen, met een korte tarwegele of verschillende nuances van een lichtbruine vacht  

Kort historisch overzicht

De Magyar Vizsla of Hongaarse staande jachthond stamt af van oude jachthonden, die meer dan 1000 jaar geleden met de Magyaren, een nomadisch herdersvolk, naar het tegenwoordige Hongarijen kwamen. Na de eerste wereld oorlog was her ras bijna verdwenen. Met de paar vizsla's die er nog waren, zijn toegewijde fokkers in staat geweest om het ras in ere te herstellen. De vizsla werd naar de tweede wereld oorlog in geheel Europa verspreid.