We nemen een pup.

Graag willen wij u informeren over het nemen van een pup.

Als eerste wil ik noemen wat u van de fokker mag verwachten en het ook zijn verplichting is ten aanzien van de pups en hondenliefhebbers. De pups mogen niet voor dat zij acht weken zijn weg bij hun moeder. Heeft de hond een stamboom moeten de pups eerst gechipt worden door een controlleur van de Raad van Beheer, eerder kunnen en mogen ze niet weg.

 In de periode dat de pups bij de moeder en fokker zijn, zorgt de fokker dat de pups gezond en onder controlle van de dierenarts opgroeien in huis, en de geluiden horen die er in huis zijn zoals de stofzuiger, radio, tv etc. Dit noemt men ook wel de inprentingsfase. Dit belangrijke proces moet in de eerste 12 weken van zijn leven plaats vinden, gebeurt dit niet is het heel moeilijk om de pup het aan te leren om aan alles te wennen en er niet bang voor te hoeven zijn.

Dit houd in dat de pups in huis moeten op groeien, en niet ergens achter in een schuur.

Eenmaal thuis zorgt u ervoor dat de pup een eigen plek heeft bijvoorbeeld een bench is uitstekend (bench kopen via marktplaats). Als u de pup heeft opgehaald laat u de pup rond snuffelen in huis om zijn nieuwe huis te verkennen. Na het slapen en eten en ieder half uur met de pup naar buiten voor een plasje of poepje en  hem prijzen als hij  buiten zijn behoefte heeft gedaan. Doet de pup zijn behoefte in huis en u ziet het, de pup oppakken en even buiten neer zetten. Beslist niet met de neus erdoor heen halen. Het duurt ongeveer 6 weken dat de pup zindelijk is, en tot ongeveer een jaar met zo nu en dan een ongelukje.

Het is ook altijd handig om plastic zakjes mee te nemen tijdens het uitlaten.

U gaat de komende periode door met de socialisatie, u neemt de pup zoveel mogelijk mee naar  bijvoorbeeld het winkelcentrum, een school,  langs een drukke weg lopen mee nemen in de bus of trein. Korte ritjes maken in de auto gewoon om de pup aan alles te laten wennen. U kunt ook al beginnen met een puppycursus bij een plaatselijk kynologenvereniging. Het is ook goed om de pup te laten wennen aan het alleen zijn in huis, begin met korte momenten en eventueel de radio aan doen. Wees u er van bewust dat een u kleine energie bom in huis haalt die regelmatig beweging nodig heeft.

Denk eraan; Laat nooit de hond van welk ras ook alleen met kinderen. En zorg dat de hond zijn eigen plek heeft in huis. Zeker met jonge kinderen is het in het belang dat de hond geen speelgoed is voor de kinderen, (dit houd in dat de kinderen niet aan de oren, staart gaan trekken of in de ogen gaan prikken) en beiden hun eigen speelgoed hebben

Voeding.

Tot de pup 4 maanden is geeft u 4 x per dag eten. Daarna wordt het 3 x per dag tot de hond een maand of 7 is, dan kan de hond na 2x per dag de hoeveelheid aanhouden die op de verpakking staat van het voer. Wij geven de honden vers vlees wat aan gevuld wordt met Royal canin brokken.

Wij wensen u veel plezier met de pup.

 

Gismo en Gert.
Gismo als pup